Lianne Schotman         06 1275 0756          info@bbvillavos.nl

Ik ben al jong begonnen met schilderen., waarbij ik veel heb geëxperimenteerd met verschillende stijlen, materialen en technieken. In 2014 heb ik samen met een andere kunstenaar een kunstproject gedaan met  " dikke dames " . Het jaar daarvoor verwoeste een grote brand een paar panden aan de Grote Overstraat in Deventer. Om de boel op te fleuren ontstond het idee 12 vrolijke schilderijen te maken. De panelen waren 120 x 120 cm en bewerkt met epoxy, zodat ze de weersomstandigheden konden weerstaan. Dit heeft mij zoveel plezier en creativiteit gebracht dat ik hiermee ben doorgegaan.

 2 jaar later heb ik een mooie vrolijke en kleurrijke collectie samen gesteld.

Van ietwat wulpse rondborstige vrolijke dikke dames. 

 

Daarna heb ik mij in 2016 toegelegd op een Pop Art style. Deze beide collecties zijn te vinden op mijn website. 

 

Na de Pop Art periode heb ik mij toegelegd op  "abstracte werken " Dikke lagen verf in mooie kleurstellingen met verschillende verdikkingen en giet technieken. Dit maak ik tot op heden.

 

In 2019 kreeg ik een opdracht om voor een inrichting van een Villa in een bos " rustieke " dieren te schilderen. Ik heb de dieren realistisch neergezet met donkere achtergronden zodat ze van het doek afspatten. Ik vond de schilderijen zo mooi dat ik hiermee ben doorgegaan.

 

Naast schilderen maak ik ook objecten van paperclay een materiaal van meerdere ingrediënten die ik zelf heb samengesteld. 


Op dit moment zijn we druk aan het verbouwen aan B&B  Villa Vos. We verwachten ergens in november 2019 daar een B&B te runnen.  De villa ligt op een mooie locatie in het bos op het terrein van Kronnenzomer te Hellendoorn. Dit project is voor mij de inspiratiebron geweest om de collectie "rustiek"  geschilderde dieren te maken. Het is dan ook de bedoeling dat deze schilderijen straks in de gehele B&B komen te hangen.

 


Naast de B&B ligt een ander karakteristiek pand met een mooie serre waar ik mijn atelier heb en waar ik ook workshops,   papier maché  en schilderlessen ga geven.